Bij de kruising draaien we niet zoals gebruikelijk linksaf de US89 op maar rechtsaf dezelfde weg. We willen naar het plaatsje Panguitch om daar de Utah 143 te nemen. Die laatste weg zal ons naar Cedar Breaks National Monument brengen. Dat National Monument moet een soort Bryce in het klein zijn. In 2005 wilden we ook naar daar, maar toen was de weg closed in verband met sneeuw.
Vanuit Panguitch gaat de weg steeds hoger op een gegeven moment rijden we weer op 2800 meter hoogte. We hebben ook voor deze route wat geo-caches gepland. Daardoor komen we ook een paar keer in het bos. Dat is even wennen. Ten eerste liggen er nog pakketten sneeuw tussen de bomen en ten tweede ontdekken we dat alle takken van de harde soort zijn. Geen mals takje te bekennen. Ik haal er de schenen aan open. De weg voert ons eerst langs Lake Panguitch. Door de hoogte waarop het meer ligt en de strak blauwe hemel, oogt het water van het meer diep blauw. Het lijkt mij heerlijk hier een dagje te spelevaren. Kennelijk zijn er meer mensen die dat willen, want rondom het meer liggen diverse “bungalowparken”. Een bungalow is hier een forse blokhut. Op het meer zijn boten te huur.
Na wat verdere stijgingen bereiken we het National Monument. Er staat althans een bord langs de weg waarop dat staat aangegeven. Je mag ineens ook nog maar 25 mph. Na nog een flauwe bocht bereiken we een eerste viewpoint. Uiteraard stoppen we hier bij Chessmen Ridge Overlook op 3190 meter hoogte. Het is een prachtig vergezicht dat ons deel is. Ook bij Sunset view op 3156 meter stoppen we en ook hier genieten we van het uitzicht.
Even verderop is de officiële ingang en tevens visitor center van het National Monument.
Bij onze jaarpas moeten we wel weer het paspoort laten zien. We zijn er inmiddels aan gewend. De pas heb ik van Bèr gekregen. Gelukkig lijken onze handtekeningen wel op elkaar maar tevens heeft hij er maar één handtekening opgezet. Ik heb de mijne als tweede geplaatst. Zodoende zijn we volkomen legaal bezig. Er zal wel iemand bij de NPS eens achter zijn oor krabbelen als uit een overzicht blijkt dat die kaart in een jaar tijd wel heel wat Nationale Parken heeft bezocht. Van Florida tot aan Death Valley. |